
Volwassenen
Praktijk DOEN en ZIJN is er voor volwassenen met angst/paniek/burn-out klachten, depressie, ad(h)d, autisme, rouw- of trauma klachten, hechting en levensfase problematiek. Centraal gelegen voor de Barendrecht, Ridderkerk, Rhoon, de Hoekse Waard, Drechtsteden en Rotterdam Rijnmond.
Er is aanbod in de vorm van gesprekstherapie, coaching, ACT, traumatherapie (w.o. EMDR), mindfulness MBCT, beeldende therapie en coaching op maat. Ook zijn er diverse workshops en trainingen.
Dank voor je steun en hulp in mijn groei. Je hebt mij veel inzichten gegeven en mij geholpen sterker in mijn schoenen te staan. Dank voor je wijze woorden en open houding. Ik voelde dat kwetsbaarheid er echt mocht zijn.
‘Ik kan mijn aandacht er nu echt bijhouden, terwijl ik eerder veel bezig was met de toekomst en (pieker) dingen’
Gisela geeft me de ruimte om mijn emoties te herkennen, onderkennen en laten zijn. En op basis van voelen vervolgens richting geven aan mijn en ‘wat dan’ reis.

Particulieren
In praktijk DOEN en ZIJN kan je terecht met uiteenlopende klachten:
- Emoties: moeite met herkennen en/of uiten van emoties, angst/paniekklachten, faalangst, somberheid/depressie, veel stress ervaren
- Zelfbeeld: veel onzekerheid, niet opkomen voor jezelf, angst voor afwijzing, hechtingsproblemen
- Vastzittende gedrag- en denkpatronen: moeite hebben met loslaten, vaak in je hoofd zitten, moeite hebben je intuïtie te volgen, perfectionistisch
- Omgaan met trauma (kort of lang geleden), verlies, acceptatie of herstel van ziekte
- Gevoel van leegte, eenzaamheid of moeite om ‘voluit’ te leven
Een hulpvraag is altijd persoonlijk van aard en dus wordt het traject afgestemd op jouw situatie. Je start met een telefonische kennismaking, waarbij een voorstel wordt gedaan. Ook wordt gevraagd om een behandelovereenkomst in te vullen. Mocht je na de eerste sessie toch niet door willen, dan hoef je deze niet te betalen. Tijdens de sessies kan de nadruk bijvoorbeeld liggen op (inzichtgevende) gesprekken, concrete oefeningen, ACT, beeldende therapie of een mix.
Werkgever en coaching
Steeds meer werkgevers zijn bereid te investeren in de (mentale) gezondheid van de medewerkers. Ook heeft ongeveer één op de drie werknemers last van werkdruk. Werkgevers zijn verplicht om een beleid te voeren dat deze psychosociale arbeidsbelasting voorkomt of beperkt.
Bij een gerichte coachvraag wordt een voorstel gedaan voor kortdurend traject (5-10 sessies) en wordt de invalshoek in overleg bepaald. Ook kan er een offerte voor de werkgever gemaakt worden.
