Trainingen

Trainingen

De trainingen vanuit PRAKTIJK DOEN EN ZIJN zijn zeer geschikt als je liever een afgebakend traject wil hebben en/of voorkeur hebben voor een groep. Ook is een training geschikt als voor- of vervolgfase voor een therapie of coaching traject.

Aanbod:

Mindfit training voor jongeren (15-21 jaar)

Mindfulness training (MBSR/MBCT) voor volwassenen

 

Mindfit training voor jongeren (15-21 jaar)

Herken je regelmatig iets van onderstaande?

 • Iets willen doen, maar niet kunnen opstarten
 • Ervaren dat je hoofd vaak vol is
 • Keuzes moeten maken, maar geen idee hebben hoe
 • Mensen die van (te) veel van je verwachten
 • Vaak uitstellen van taken die je moet doen

…veel momenten die STRESS kunnen geven en/of veroorzaakt zijn door STRESS.

Wat betekent Mindfit?

Bij Mindfit training leer je iets waar op school nauwelijks aandacht voor is. Namelijk werken aan jouw mentale fitheid, zodat je vervolgens ook gerichte keuzes kunt maken. De training helpt jou te ontdekken wat je kunt doen -ook als stress oploopt- en welke manier bij jou past. Tegelijkertijd leer je hoe je om kunt gaan met de dingen die niet te veranderen zijn.

Hoe dan…?
Tijdens 6 groepsbijeenkomsten staat er elke week een ander thema centraal: bijvoorbeeld uitleg over stress en het brein, omgaan met (lastige) gedachten. Je gaat, na uitleg van het thema, vooral actief aan de slag: bijvoorbeeld met foto’s, beweging, schrijven of creatief materiaal en ook is genoeg ruimte voor uitwisseling. De nadruk ligt dus vooral op zelfonderzoek en ontdekken. Aan het einde van de training ben je je meer bewust van de keuzes die je hebt, de keuzes die je maakt en de gevolgen daarvan voor jou.

Voor wie? Alle jongeren in Barendrecht tussen de 15 en 21 jaar die merken dat ze vast beginnen te lopen in:

 • Aandachtsproblemen
 • Stressklachten
 • Keuzestress
 • Piekeren
 • Motivatieproblemen

Praktisch informatie

 • De training is onderdeel van het Project Preventief Jeugdbeleid van de Gemeente Barendrecht.
 • Deelname aan de training is gratis.
 • Locatie: Praktijkruimte van Praktijk Doen en Zijn aan het Middeldijkerplein 9 in Barendrecht (zij-ingang gebouw de Waterpoort).
 • Data: woensdag 26 januari, 2, 9 16 februari, 9 en 16 maart 2022.
 • Tijdstip: 16:00-17:30 uur

Hoe meld je je aan?

Vervolgens neemt één van ons contact met je op om je aanmelding met je door te nemen. Is de training wat voor jou? Dan kom je in de groep die in 2022 start. Is de training niet passend voor jou op dit moment, dan zullen we dit ook eerlijk zeggen en kunnen we met je meedenken in een ander traject. Wil je liever meer informatie voor je je aanmeldt? Dat kan, neem contact met ons op via telefoon of e-mail en we geven je graag antwoorden op je vraag. Wees er wel snel bij, want er is maar een beperkt aantal plaatsen.

Wie zijn wij?

Wij zijn Annemieke (van Jongerentherapiebarendrecht) en Gisela. We werken beiden al jaren met jongeren en jongvolwassenen in de jeugdhulp en vanuit onze eigen praktijk. Dit doen wij op onze geheel eigen manier en in deze training gaan we onze kwaliteiten bundelen.

Mindfulness

Mindfulness training (MBSR/MBCT)

Mindfulness beoefening is aandachttraining en kan je zien als werken aan jouw mentale fitheid via verschillende oefeningen. Mindful zijn betekent ‘aandacht geven’ aan fysieke en zintuiglijke gewaarwordingen en bewust zijn van bijvoorbeeld gedachten en emoties. Doel is de realiteit te herkennen en te accepteren zoals deze is, zonder deze te kleuren door emotie of te reageren vanuit automatisme. Ook word je bewust van de eigen leefstijl en de wijze waarop je tot nu toe met klachten als pijn, stress, werkdruk of lastige emoties om bent gegaan.

Wat ik in deze 8-weekse training bied is dat ik mindfulness vooral praktisch toepasbaar wil maken in het dagelijks leven. Ik kies bewust voor een ervaringsgerichte aanpak, waarbij de zintuigen en het lichaam een belangrijke rol spelen. De groepsgrootte varieert van 5-6 personen en ik werk volgens de RIVM-richtlijnen ivm Corona.

Misschien twijfel je tussen een ACT traject of een mindfulness training en wil je even overleggen, neem dan even contact op. Het is mogelijk om de (officiële) 8-weekse mindfulness training in groepsverband of individueel op maat te doen. Kijk voor het complete mindfulness aanbod bij de andere praktijk ZIEN en ZIJN MINDFULNESS van Gisela op www.mindfulness-barendrecht.nl.

Praktisch informatie

 • Tarieven van de mindfulness training: 400 euro. Meer informatie op www.mindfulness-barendrecht.nl
 • Introductie workshop op donderdag 13 januari 2022, 19:30-21:00 uur (15 euro) VERVALT!
 • Groepsdata: vrijdag 28 januari-1 april 2022. Tijdstip: 9:30-12:00 uur
 • Locatie: SISU Centrum, Meerwedesingel 48 in Barendrecht-Carnisselande

Vergoedingen

Gisela is lid van de Vereniging voor Mindfulness Trainers VMBN Categorie 1: 2015748. Hierdoor is het mogelijk om via de aanvullende verzekering de mindfulness training (deels) vergoed te krijgen. Bekijk de voorwaarden op www.zorgwijzer.nl/vergoeding/mindfulness. Werkgevers zijn ook regelmatig bereid bij te dragen, omdat mindfulness positief bijdraagt aan het welzijn van de medewerker.

Hoe meld je je aan?

 • Via het het contactformulier van deze website
 • Of via de andere website van Gisela: www.mindfulness-barendrecht.nl