Trainingen

Trainingen

De trainingen vanuit PRAKTIJK DOEN EN ZIJN zijn zeer geschikt voor een afgebakend traject en/of voorkeur voor een groep. Ook kan je het inzetten als voor- of natraject bij een therapie of coaching.

Aanbod:

Mindfit training voor jongeren (15-21 jaar)

Mindfulness training (MBCT) voor volwassenen

 

Mindfit training voor jongeren (15-21 jaar)

Herken je regelmatig iets van onderstaande?

 • Iets willen doen, maar niet kunnen opstarten
 • Ervaren dat je hoofd vaak vol is
 • Keuzes moeten maken, maar geen idee hebben hoe
 • Mensen die van (te) veel van je verwachten
 • Vaak uitstellen van taken die je moet doen

…veel momenten die STRESS kunnen geven en/of veroorzaakt zijn door STRESS.

Wat betekent Mindfit?

Bij Mindfit training leer je iets waar op school nauwelijks aandacht voor is. Namelijk werken aan jouw mentale fitheid, zodat je vervolgens ook gerichte keuzes kunt maken. De training helpt jou te ontdekken wat je kunt doen -ook als stress oploopt- en welke manier bij jou past. Tegelijkertijd leer je hoe je om kunt gaan met de dingen die niet te veranderen zijn.

Hoe dan…?
Tijdens 6 groepsbijeenkomsten staat er elke week een ander thema centraal: bijvoorbeeld uitleg over stress en het brein, omgaan met (lastige) gedachten. Je gaat, na uitleg van het thema, vooral actief aan de slag: bijvoorbeeld met foto’s, beweging, schrijven of creatief materiaal en ook is genoeg ruimte voor uitwisseling. De nadruk ligt dus vooral op zelfonderzoek en ontdekken. Aan het einde van de training ben je je meer bewust van de keuzes die je hebt, de keuzes die je maakt en de gevolgen daarvan voor jou.

Voor wie? Alle jongeren tussen de 15 en 21 jaar die merken dat ze vast beginnen te lopen in: Aandachtsproblemen, perfectionisme, stressklachten, keuzestress, piekeren, motivatieproblemen…

Uitspraken van deelnemers na de training:

 • Het laat je stilstaan bij dingen die wel cruciaal kunnen zijn voor je ontwikkeling mentaal en fysiek
 • Het was fijn om stil te staan bij gevoelens/gedachten en te horen dat andere mensen ook hun eigen zorgen en onzekerheden hebben
 • Het laat je op een andere manier kijken, soms gaat er een wereld voor je open…
 • Ik kwam er achter dat een DOEL niet perse iets is wat WAARDEVOL voor mij is
 • Ik kan nu beter leren omgaan met mijn perfectionisme en faalangst
 • En …. alle deelnemers noemde de training een aanrader voor anderen

Hoe meld je je aan?

 • Deelname aan de training is gratis en deze wordt dit najaar weer gegeven in Barendrecht
 • Via het contactformulier van deze website of via de website van Jongerentherapie Barendrecht van Annemieke Louman: www.jongerentherapiebarendrecht.nlinfo@jongerentherapiebarendrecht.nl
 • Vervolgens neemt één van ons contact met je op. Is de training wat voor jou? Dan kom je in de groep die dan start. Is de training niet passend voor jou op dit moment, dan zullen we dit ook eerlijk zeggen en kunnen we met je meedenken in een ander traject. Wil je liever meer informatie voor je je aanmeldt? Dat kan, neem contact met ons op via telefoon of e-mail en we geven je graag antwoorden op je vraag. Wees er wel snel bij, want er is maar een beperkt aantal plaatsen.

Informatie voor andere scholen

Komende periode gaan we de Stress les (1 mentoruur) en de Mindfit training (6 sessies) ook aanbieden bij andere scholen. Bij interesse kan contact worden opgenomen via het contactformulier van deze website.

Mindfulness

Mindfulness training (MBSR/MBCT)

Mindfulness beoefening is aandachttraining en kan je zien als werken aan jouw mentale fitheid via verschillende oefeningen. Mindful zijn betekent ‘aandacht geven’ aan fysieke en zintuiglijke gewaarwordingen en bewust zijn van bijvoorbeeld gedachten en emoties. Doel is de realiteit te herkennen en te accepteren zoals deze is, zonder deze te kleuren door emotie of te reageren vanuit automatisme. Ook word je bewust van de eigen leefstijl en de wijze waarop je tot nu toe met klachten als pijn, stress, werkdruk of lastige emoties om bent gegaan.

Doelgroep: voor iedereen die behoefte heeft aan ondersteuning bij stress, burn-out klachten, hoge werkdruk en piekeren. Voor iedereen die op een gezondere manier wil leren omgaan met pijn, vermoeidheid, slecht slapen of ander ongemak. Maar ook voor mensen die de kwaliteit van hun leven willen vergroten en in balans willen leren blijven, midden op de ‘golven en stormen’ van ons menselijk leven.

Wat ik in deze 8-weekse training bied is dat ik mindfulness vooral praktisch toepasbaar wil maken in het dagelijks leven. Ik kies bewust voor een ervaringsgerichte aanpak, waarbij de zintuigen en het lichaam een belangrijke rol spelen. De groepsgrootte varieert van 5-6 personen en ik werk volgens de RIVM-richtlijnen ivm Corona.

Misschien twijfel je tussen een ACT traject of een mindfulness training en wil je even overleggen, neem dan even contact op. Het is mogelijk om de (officiële) 8-weekse mindfulness training in groepsverband of individueel op maat te doen.

Kijk voor het complete mindfulness aanbod bij de andere praktijk ZIEN en ZIJN MINDFULNESS van Gisela op https://mindfulness-barendrecht.nl/acht-weekse-mindfulness-training/

Praktisch informatie

 • Tarieven van de 8 weekse mindfulness groepstraining: 400 euro. Start: nnt. Individuele training is ook een alternatief. Vergoeding is mogelijk. Heb je interesse, geef dit dan aan via het contactformulier.

  Overig aanbod: creatieve mindfulness sessie 1 keer per maand, waarbij meditatie en creativiteit (tekenen, schilderen, schrijven, collage etc) gecombineerd wordt via een mindfulness thema. Eerst een meditatie en daarna kies je zelf materiaal of word je hierin begeleid. Data: vrijdag 7-4, 2-6, 23-6 2023. Tijdstip: 13:30-15:00 uur. Kosten: 15 euro p.k.

 • Overig aanbod: meditatie avond of workshops: kijk op mijn andere website: https://mindfulness-barendrecht.nl

Vergoedingen

Gisela is lid van de Vereniging voor Mindfulness Trainers VMBN Categorie 1: 2015748. Hierdoor is het mogelijk om via de aanvullende verzekering de mindfulness training (deels) vergoed te krijgen. Bekijk de voorwaarden op www.zorgwijzer.nl/vergoeding/mindfulness. Werkgevers zijn ook regelmatig bereid bij te dragen, omdat mindfulness positief bijdraagt aan het welzijn van de medewerker.

Hoe meld je je aan?

 • Via het het contactformulier van deze website
 • Of via de andere website van Gisela bij https://mindfulness-barendrecht.nl waar ook uitgebreide informatie te vinden is