Coaching

Coaching is een laagdrempelige vorm van begeleiding voor volwassenen en jongeren. Als je een gerichte vraag hebt rondom jezelf in relatie tot werk, levensfase, opvoeding of in het contact met anderen, dan kan je kiezen voor een kortdurend coaching traject van 4-8 sessies. Tevens kan het een preventieve werking hebben en kan therapie wellicht voorkomen worden.

Coaching kan je helpen om actie te ondernemen als je -ondanks goed functioneren- blijft hangen in bepaald gedrag. Ook kan het zijn dat je jezelf verder wil ontwikkelen en jouw drijfveren en belemmeringen wil onderzoeken. Nadruk kan ook liggen ook op vergroten van zelfvertrouwen en het aanleren van vaardigheden.

Specifiek bij Praktijk DOEN en ZIJN is dat meer nadruk ligt op de rechtstreekse ervaring in de sessie naast de verbale reflectie. Je kan een coach zien als ondersteunend en inspirerend, waardoor jouw zelfsturend vermogen optimaal gestimuleerd wordt.

Visie vanuit Praktijk DOEN en ZIJN is dat coaching een mooie ‘pas op de plaats’ kan zijn in de hectiek van deze tijd. Het is een laagdrempelige vorm om bewustzijn te vergroten en specifiek is dat behalve woorden meer nadruk ligt op opmerken van alle ervaringen (lijf, zintuigen, emoties). Je kunt het zien als onderzoekende houding gericht op weten en niet-weten, doen en zijn, doorgaan en stoppen, praten of stilzijn.

In de sessies worden zowel aandachtsoefeningen (mindfulness) als actieve ACT vaardigheden ingezet. Ook worden soms creatieve opdrachten gebruikt, omdat dit de intuïtie (basaal voelen) vergroot en helpt om minder in denken te blijven hangen. Hierdoor is er zowel ruimte voor bewustwording én krijg je concrete oefeningen mee die je direct kunt toepassen.

Coaching kan als uitdagend en pittig worden ervaren door de feedback en tegelijk brengt dit je echt in beweging. De sessies zijn aan te passen naar de frequentie, tijdsduur en plaats, die voor jou het beste past.

Mindfulness training MBCT: Mocht jouw voorkeur meer uitgaan naar een complete mindfulness training. Kijk voor het complete mindfulness aanbod op de website van ZIEN en ZIJN MINDFULNESS  https://mindfulness-barendrecht.nl/