Workshops

Workshops

Specifiek bij Praktijk DOEN en ZIJN is dat veel nadruk ligt op de directe ervaring en hoe om te gaan met dagelijks terugkerende thema’s. Ook onderstaande workshops kan je zien als opfrisser en verdieping van ACT, mindfulness of lichaamsgerichte vaardigheden.

Ook als je geen ander aanbod hebt gevolgd bij DOEN en ZIJN, ben je welkom om met een open blik de workshops in te zetten als praktische levenslessen. Ook als onderdeel van een gezonde leefstijl of als je herkent dat je regelmatig overvallen wordt door somberheid of angsten.

Aanbod voor 2022 (zal nog verder aangevuld worden):

STIL-LEVEN: een maandelijkse workshop met mindfulness en creatieve uiting

WORKSHOP/CURSUS MINDFUL OPVOEDEN: één workshop en 4 weken vervolg in thuissituatie

Workshops

STIL-LEVEN: een maandelijkse workshop met mindfulness en creatieve uiting

Dit is een workshop, waarbij DOEN en ZIJN letterlijk wordt genomen. Eerste helft van de workshop bestaat uit een mindfulness meditatie en verdieping van een thema. Daarna gaat ieder voor zich met creatief materiaal aan de slag. Waar gewenst is er in meer of mindere mate begeleiding in het thema, materiaal en technieken.

Voor wie: volwassenen met een open mind met/zonder creatieve ervaring. De groepsgrootte is max. 6 personen.

Vanaf 2022: maandelijks in de avond of middag (bij interesse, stuur een bericht via het contactformulier en voorkeur voor jouw dagdeel).

Duur: 1,5 uur

Kosten: 15,- per keer (inclusief drinken en creatief materiaal)

WORKSHOP en vervolg CURSUS MINDFUL OPVOEDEN
In deze workshop ontdek je hoe mindfulness je kan ondersteunen binnen dagelijkse (stressvolle) opvoedsituaties. Veel gewone opvoedingsvaardigheden bezwijken onder invloed van stress. Mindfulness lost problemen niet op, maar geeft je wel elk moment de kans om met open aandacht aanwezig te blijven. Zonder dat je iets moet oplossen of mooier maakt dan het is, zonder dat je meteen hoeft te zeggen wat je er allemaal van vindt. Je oefent in het met aandacht observeren van je eigen gedachtegang (over perfect ouderschap), gevoelens (frustratie, verdriet) en lichamelijke sensaties (spanning). Hierdoor kun je niet alleen beter voor jezelf en je kinderen zorgen, maar je kinderen ook helpen dit voor zichzelf te doen. Na de workshop ontvang je 4 keer een hand-out per mail met verdiepingsthema en oefeningen die je in 4 weken thuis kunt integreren. Zie ook meer informatie over mindfulness op: www.mindfulness-barendrecht.nl

In 2022 wordt een datum gepland: bij interesse, stuur een bericht via het contactformulier en voorkeur voor jouw dagdeel.

Duur workshop/cursus: 2 uur en 4 weken thuis hand-outs

Kosten: 25,- totaal (inclusief drinken en materiaal)