Workshops

Workshops

Specifiek bij Praktijk DOEN en ZIJN is dat veel nadruk ligt op de directe ervaring en hoe om te gaan met dagelijks terugkerende thema’s. Ook onderstaande workshops en begeleide meditaties kan je zien als opfrisser en verdieping van ACT, mindfulness of lichaamsgerichte vaardigheden.

Als je geen ander aanbod hebt gevolgd bij DOEN en ZIJN, ben je welkom om met een open blik de workshops in te zetten als praktische levenslessen. Of als onderdeel van een gezonde leefstijl of als je herkent dat je regelmatig overvallen wordt door somberheid of angsten. Neem dan wel eerst contact op om even te overleggen.

Momenteel is er 2 keer per maand een meditatie aanbod én op aanvraag een workshop/cursus mindful opvoeden.

Workshops

Meditatie aanbod

2 keer per maand is er een begeleide meditatie op vrijdagmiddag en maandagavond. De sessies zijn bedoeld als onderhoudsdosis als je al ervaring hebt opgedaan met mindfulness oefeningen. De invulling is gevarieerd en gaat in op mindfulness thema’s via verdiepende meditaties, compassie en ACT oefeningen, korte lichaamsgerichte oefeningen, loopmeditatie of creatief materiaal.

Je kan per keer opgeven bij Gisela (06 15518450) en voeg dit telefoonnummer toe aan jouw ‘contacten’: je wordt dan op de verzendlijst gezet en op de hoogte gehouden via een App-bericht. Mocht je twijfels hebben of dit iets voor je is, neem dan gerust contact op.

Mindfulness middag (1,5 uur): meditatie en creativiteit (tekenen, schilderen, schrijven, collage etc) wordt gecombineerd via een mindfulness thema. Eerst een meditatie en daarna kies je zelf materiaal of word je hierin begeleid. Data: vrijdag 16-9, 14-10, 11-11, 9-12. Tijdstip: 13:30-15:00 uur. Kosten: 15 euro p.k. inclusief drinken/creatief materiaal.

Mindfulness meditatie avond (1 uur): voor als je de mindfulness ervaring hebt opgedaan en om jouw vaardigheden op te frissen en te verdiepen. Data: maandag 22-8, 19-9, 17-10, 14-11, 12-12. Tijdstip: 19:30-20:30 uur. Kosten: 10 euro p.k.

Mindfulness introductie workshop (1,5 uur): voor als je kennis wilt maken met mindfulness en wil proeven of het iets voor jou is. Datum: maandag 10-10. Tijdstip: 19:30-21:00 uur. Kosten: 15 euro.

Workshop met cursus mindful opvoeden

In deze workshop ontdek je hoe mindfulness je kan ondersteunen binnen dagelijkse (stressvolle) opvoedsituaties. Veel gewone opvoedingsvaardigheden bezwijken onder invloed van stress. Mindfulness lost problemen niet op, maar geeft je wel elk moment de kans om met open aandacht aanwezig te blijven. Zonder dat je iets moet oplossen of mooier maakt dan het is, zonder dat je meteen hoeft te zeggen wat je er allemaal van vindt. Je oefent in het met aandacht observeren van je eigen gedachtegang (over perfect ouderschap), gevoelens (frustratie, verdriet) en lichamelijke sensaties (spanning). Hierdoor kun je niet alleen beter voor jezelf en je kinderen zorgen, maar je kinderen ook helpen dit voor zichzelf te doen. Na de workshop ontvang je 4 keer een hand-out per mail met verdiepingsthema en oefeningen die je in 4 weken thuis kunt integreren. Zie ook meer informatie over mindfulness op: www.mindfulness-barendrecht.nl

Bij interesse, stuur een bericht via het contactformulier en voorkeur voor jouw dagdeel.

Duur workshop/cursus: 2 uur en 4 weken thuis hand-outs

Kosten: in groep 25 euro totaal inclusief drinken en materiaal/ individueel op aanvraag