Gisela

Over Gisela van Sprang

Wat fijn dat je op mijn website bent gekomen en ik stel mij graag aan je voor:

Als mens heb ik een onderzoekende, nieuwsgierige geest en gun het iedereen om ook voluit te leven. Karakteristiek voor mij als persoon zijn mijn flexibiliteit en creativiteit. Hierdoor ben ik afgelopen jaren in staat geweest om veel verschillende doel- en leeftijdsgroepen te werken.

Als therapeut wil jou graag ondersteunen om jouw bagage te verlichten. Daarom loop ik graag als gids een stukje met je mee. Ruime ervaring heb ik opgedaan in de ondersteuning van (vroegkinderlijke) trauma, verlies en hechtingsproblematiek, persoonlijkheidsproblematiek en autisme.

Als coach ben ik gericht op het aanleren van levensvaardigheden en het vergroten van jouw psychologische flexibiliteit.

Mocht je nieuwsgierig zijn of meer willen weten, neem dan vrijblijvend contact op.

Mijn achtergrond

Nadat ik mijn opleiding Creatieve Therapie (vaktherapie) heb afgerond in 1997, heb ik als beeldend therapeut ruim 20 jaar gewerkt in diverse instellingen voor geestelijke gezondheidszorg (jeugd en volwassenen). Ook heb ik nascholingen gedaan om mijzelf als therapeut te verdiepen in diverse methoden en doelgroepen: Gedragstherapie (CGT, ACT), Dialectische Gedragstherapie, Tekenbewegingsmethode en mindfulness based methoden.

Sinds 2011 geef ik mindfulness trainingen (eerst vanuit ZIEN en ZIJN Mindfulness met Monica Kerskes (www.mindfulness-barendrecht.nl). Ik volgde bij SeeTrue de uitgebreide Mindfulness opleiding en tevens verschillende ACT opleidingen. Praktijk DOEN en ZIJN is in 2015 opgezet voor therapie, coaching en mindfulness training. Mijn verdieping in burn-out en leefstijl gerichte klachten (oa via de CSR-methode) heeft er toegeleid dat ik vanaf 2021 de hele week aan mijn praktijk mag besteden. De meerwaarde van mijn aanbod is dat de lichaams- en ervaringsgerichte invalshoek vanzelfsprekend is.

Mijn registratie loopt bij het register vaktherapie van de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB). Ook heb ik een licentie bij de NFG, RBCZ, Solopartners/Wkkgz en de VMBN voor mindfulness trainers (categorie 1).

Waarom werken met mij

Binnen mijn leven is bewustzijnsontwikkeling belangrijk en met een open mind aanwezig zijn, vind ik een voorwaarde. Daarnaast vind ik humor en luchtigheid in de sessies ook belangrijk. Een grote passie van mij is reizen en het ontdekken van andere culturen. Verder houd ik erg van beeldend werk, dans, yoga en lezen. De laatste jaren in mijn moederrol merk ik dat het vinden van de balans tussen structureren enerzijds en stimuleren van de eigen wijsheid van mijn kinderen, mijn werk inhoudelijk ondersteunt. Anderen noemen mijn rustige, bedachtzame houding als prettig. Ik woon samen in Barendrecht inclusief 2 dochters.

Mijn levensmotto’s:

  • Lichter reizen, voluit leven
  • Mindfulness beoefening als herinnering waar het leven echt over gaat
  • Zijn wie je bent, is het mooiste wat er is
  • Geluk geef je door